yoy peel 01

yoy peel 02

yoy peel 03

yoy peel 04

yoy peel 05

Foton av Yasuko Furukawa

Peel är en fantastisk vägglampa, det ser ut som om tapeten håller på att lossna från väggen och det känns som det kan leda dig till en annan värld, där du kommer att börja föreställa dig dina egna berättelser. En gång i ett rum, kan du tänka dig vilka historier, det är precis vad den här lampan inspirerar dig att göra, med att "antyda" till dig att det finns en annan värld som ligger gömd bakom tapeten i rummet.

YOY är en Tokyo baserad designstudio som består av Naoki Ono, en rumslig formgivare, och Yuki Yamamoto, en produktdesigner. Dom startade 2011, deras designtema är att skapa en ny berättelse mellan rum och objekt.

Ett år efter deras start av designstudion YOY har dom skapat tre briljant enkla designkonsept, Blow, Scribble och Peel vägglampa som jag fallit pladask för, och den enda lampa dom designat, jag hoppas där kommer mer belysning från duon.

Peel vägglampa ser ut som om ett hörn på tapeten lossnat och ljus läcker in utifrån. OLED används för att göra ljuskällan så tunn som möjligt och den elektriska kabeln drar du ner längs hörnet av väggen så att den inte sticker ut. Armaturen kan fästas på väggen med en skruv eller krok.

PEEL Vägglampa:
  • Kategori: vägglampa
  • Material: OLED, PMMA
  • Dimensioner:H430 B335 D63 mm
  • Designad: 2012

yoy portrait

yoy-logo