Tesla Logo svart

BadrumsfläktarBadrumsfläkt, våtrumsfläkt, frånluftsfläkt, väggfläkt – kärt barn har många namn och alla är de synonyma med Pax-fläkt som varit ett begrepp i mer än 40 år.

Nu har det dock tillkommit en fläkt som konkurrerar med Pax Badrumsfläkt och det är Fresh Badrumsfläkt Intellivent..

Badrumsfläkt – En väsentlig del av ditt badrum

En badrumsfläkt är inte bara en apparat, det är en investering för att förbättra luftkvaliteten i ditt badrum. Den hjälper till att förebygga skador på grund av överdriven fuktighet och bidrar till att skapa en hälsosam och behaglig miljö. Två framstående namn inom badrumsfläktbranschen i Sverige är Pax och Fresh Intellivent.

En överblick av badrumsfläktar

Badrumsfläktar är designade för att förbättra ventilationen och kontrollera fuktighetsnivåerna i badrummet. De finns i olika modeller och priser, alltifrån några hundralappar till flera tusen kronor, beroende på vilken typ av fläkt och vilka funktioner badrumsfläkten har. Ett optimalt val av badrumsfläkt beror på dina individuella behov, funktioner och installationsmetoden.

Typer av badrumsfläktar

Badrumsfläktar kan vara av olika typer; axial-, radial-, diagonal- och tvärströmsfläktar. De två mest vanliga typerna av badrumsfläktar i Sverige är axial- eller radialfläktar.

Axialfläktar

Axialfläktar är kompakta och kan förflytta mycket luft, då luftflödet går rakt igenom fläkten.

Radialfläktar

Radialfläktar är större och kan skapa mer tryck. I dessa fläktar går luftströmmen rakt in och sedan vinklas ut. Dock skapar de inte lika mycket flöde som axialfläktar.

Funktioner hos en badrumsfläkt

Badrumsfläktars huvudsakliga uppgift är att transportera bort fukt från våtutrymmen. Fuktighets- och temperaturmätning används för att styra fläkten, och vanligtvis ökar fläkten luftflödet vid ökad fuktbelastning. Andra funktioner kan inkludera närvarodetektering, doftdetektering och värmeåtervinning.

Badrumsfläktar från Pax och Fresh

Två framstående tillverkare av badrumsfläktar är Pax och Fresh.

Badrumsfläkt Pax Calima Vit

Pax badrumsfläktar

Pax är ett namn som starkt förknippas med badrumsfläktar i Sverige. Företaget erbjuder fyra olika produktserier; Calima, Levante, Passad och Sirocco.

Badrumsfläkt Intellivent P Svart

Fresh badrumsfläktar

Fresh AB har arbetat med produkter för svenskt inomhusklimat sedan 1970-talet. Deras premiumprodukt Intellivent Sky levereras med flera funktioner, inklusive fukt- och doftkontroll, och kan styras via en app. Vår storsäljare är Intellivent ® P och den har vad man behöver om man inte måste ha appstyrning och doftsensor

Att tänka på vid val av badrumsfläkt

När du väljer en badrumsfläkt bör du överväga följande faktorer:
– Vilken prestanda behövs
– Vilka funktioner vill jag ha
– Hur ska badrumsfläkten monteras på vägg, i tak eller direkt på ventilationsröret.

Vi erbjuder fuktstyrda fläktar från Pax och Fresh. Pax och Fresh Intellivent är marknadsledande i Sverige. Vi säljer badrumsfläktar med fast pris och installation. Du kan dra nytta av en 30% skattelättnad på arbetskostnaden om du har rätt till det.

Att välja rätt badrumsfläkt kan göra en stor skillnad för din badrumsmiljö. Oavsett om du väljer en Pax fläkt eller en Fresh fläkt, kan du vara säker på att du gör en investering som kommer att bidra till en bättre luftkvalitet i ditt badrum.

Fläkt Intellivent ® P

Fresh Intellivent P är en frånluftsfläkt utvecklad och anpassad för den svenska proffsmarknaden. Fläkten har självjusterande fuktstyrning, avtagbart fläkthjul, timer, varvtalsreglering, inbyggd allpolig brytare, möjlighet till grundflöde och vitlackerad frontkåpa. Fläkten är smidig att installera och kan enkelt anslutas via utanpåliggande kabel eller via fläktens baksida. 

Badrumsfläkt Intellivent P Vit
ROT skattereduktion

Intellivent ® P Vit
med installation

Fresh Badrumsfläkt

Intelligent & självjusterande fuktstyrning
En modell – alla funktioner
Tyst 21dB(A) 3m
Kan monteras i både tak och vägg
Löstagbart fläkthjul

– kr

inkl. installation och Skattereduktion

Pris inkl 25% moms. Skattereduktion på 30%
på arbetet

Badrumsfläkt Intellivent P Svart
ROT skattereduktion

Intellivent ® P Svart
med installation

Fresh Badrumsfläkt

Intelligent & självjusterande fuktstyrning
En modell – alla funktioner
Tyst 21dB(A) 3m
Kan monteras i både tak och vägg
Löstagbart fläkthjul

– kr

inkl. installation och Skattereduktion

Pris inkl 25% moms. Skattereduktion på 30%
på arbetet

Fläkt Intellivent ® SKY

Intellivent SKY är en badrumsfläkt fullmatad med sinnrika sensorer för att ge dig en frisk och behaglig miljö i badrum, toalett och tvättstuga och andra utrymmen som är i behov av frånluft.

Unik luktsensor

Som enda badrumsfläkt i världen har Intellivent SKY utrustats med en luktsensor som känner av starka lukter.

När sensorn upptäcker en stark lukt ökar fläkten varvtalet och avlägsnar snabbt lukten för att luften hela tiden ska kännas fräsch.

Självjusterande fuktstyrning

Intellivent SKY har en helautomatisk fuktstyrning vilket innebär att den startar automatiskt när den indikerar förhöjd fuktnivå. När fukten ökar i rummet ökar fläkten luftflödet för att klimatet i badrummet åter ska förbli behagligt.

Touchpanel

En intuitiv och unik panel aktiveras när du touchar på/av-knappen. Här kan du enkelt styra fläktens viktigaste funktioner. När du är klar slocknar panelen och blir i det närmaste osynlig igen.

Utvecklad, designad & tillverkad i Småland

Fläkten är tillverkad i Småland.
5 års garanti.

Finjustering via App

Med Bluetooth-Appen Fresh Ventilation kan du skräddarsy ett flertal funktioner för att passa just dina förhållanden. Praktiskt när fläkten är monterad i taket och du har svårt att nå upp till touchpanelen.

Extremt tyst

Trots att fläkten är försedd med en ny och betydligt starkare motor än alla andra föregångare, är fläkten i det närmaste ljudlös.

Överlägsen tryckförmåga

Intellivent SKY har en helt överlägsen tryckförmåga. Detta gör att fläkten klarar långa kanaler och böjar utan att göra avkall på ventilationsförmågan.

Självtänkande

Ytterligare en smart funktion är ljussensorn. När du går in i rummet märker fläkten av det och startar. Tillsammans med vädringsprogrammet som sätter igång när fläkten varit inaktiv i 26 timmar gör den fläkten helt självtänkande.

Installtion & underhåll

Kan installeras i både 100mm och 125mm kanaler. När du behöver rengöra fläkten tar du med ett enkelt handgrepp av fläkthjulet. Fläkten är godkänd för både tak och väggmontage.

Fresh Badrumsfläkt Intellivent Sky VIT
ROT skattereduktion

Intellivent ® SKY Vit
med installation

Fresh Badrumsfläkt

Intelligent & självjusterande fuktstyrning
Unik luktsensor
Extremt Tyst 19 dB(A) 3m
App och touchpanel för inställning
Vinnare i produktdesign Red Dot Award

– kr

inkl. installation och Skattereduktion

Pris inkl 25% moms. Skattereduktion på 30%
på arbetet

Fresh Badrumsfläkt Intellivent Sky - Red Dot Award 2019

Fläkt Pax Calima®

Pax Calima är en multifunktionell fläkt som är klar att använda direkt efter elanslutning. I sitt standardutförande arbetar Calima helautomatiskt på både fukt och ljus i tre hastighetslägen.

Grundprogrammerad

Fläkten är grundprogrammerad för att klara de allra flesta installationer. Fläkten arbetar kontinuerligt med ett grundflöde på ca. 30m3/h. Vid påverkan av en ljusförändring, när en lampa tänds, eller vid skuggförändringar när någon rör sig i rummet ökar flödet till ca 60m3/h.

Om fuktigheten stiger snabbt vid exempelvis en dusch stiger flödet till ca. 95m3/h. När fukten är bortventilerad återgår fläkten till grundflödet ca 30m3/h.

En fläkt med oanade möjligheter

Pax Calima är utvecklad för mer än bara bostaden. Den inbyggda 12-voltsingången gör det möjligt att använda fläkten i till exempel båt och husbil. Pax Calima är kanske en av de mest mångsidiga fläktarna vi har tagit fram.

Pax-Appen ger möjlighet till ännu fler funktioner

Vill du ha fler funktioner och användningsområden så ladda ner vår smarta app Pax Wireless. Med hjälp av den kan fläkten programmeras även för värmeförflyttning, kalenderfunktion, boostläge och vädringsfunktion.

Via Appen kan fläkten också par kopplas med alla våra handdukstorkar som är utrustade med Pax timer Momento II™. Då kan Calima starta handdukstorken automatiskt när fuktnivån i rummet ökar.

Utvecklad och tillverkad i Sverige

Fläkten är utvecklad och tillverkad i Sverige och vi har som vanligt varit kompromisslösa i såväl material, miljö- och kvalitetstänk. Calima är fylld med den allra senaste styrtekniken och har mer än 20 procent bättre prestanda än tidigare modeller. Dessutom har Pax Calima minimal energiförbrukning och är mycket enkel att rengöra.

5 års garanti

Badrumsfläkt Pax Calima Vit
ROT skattereduktion

Pax Calima® Vit
med installation

PAX Badrumsfläkt

Helautomatisk badrumsfläkt.
Energisnål, max 4 watt
Mycket tyst, 17–20 dB (A) 3 m
App för fler funktioner och inställningar
Separat 12 V-ingång

– kr

inkl. installation och Skattereduktion

Pris inkl 25% moms. Skattereduktion på 30%
på arbetet

Rulla till toppen