Elbilsladdare

Vi hjälper er i djungeln av elbilsladdare. Idag finns många bra och smarta laddstationer från olika tillverkare. Vi har valt laddboxar som vi tycker är de bästa laddarna på marknaden.

Just nu är ”Zaptec PRO” för Bostadsrätter och företag och ”Easee Home” för villor just nu oslagbara, enligt oss på Minellux. Det är ingen slump att båda tillverkarna finns i Norge som är per capita världens mest elbilstäta land.

Det är Norskt som gäller.

Vi har undersökt marknaden och försökt få fram andra tillverkare, och helst då Svenska alternativ. Tyvärr faller de bort av olika anledningar, för krånglig installation eller osmarta. Resultatet blir helt enkelt, för dyra installationer. I jämförelse med Norrmännens system.

Vilken elbilsladdare ska du välja?

Man kan säga att det finns tre sorters laddstationer. Laddare för privata enfamiljshus typ villor, den andra typen är anpassad för Bostadsrätter, Företag och publika parkeringar och sist den tredje typen är snabbladdare som oftast hittas eller rättare sagt borde finnas utmed dom stora trafiklederna iallafall för att kunna ladda snabbt vid längre körsträckor än vad bilen har kapacitet för.

RFID TAG för elbilsladdare

Brf & Företag

Sitter du i styrelsen i en bostadsförening eller på  ett företag och ska ta fram ett förslag, är ZapTec Pro ett starkt alternativ.

ZapTecs elbilsladdare är väldigt lätt att installera. Har en smart och unik lastbalansering.

Lastbalanseringen gör att du inte behöver stora huvudsäkringar.
Och det gör att projekten blir kostnadseffektiva både för installationen och den fortsatta driften av anläggningen.

Betalningstjänst utan kostnad?

Sen kanske det viktigaste, färdig betalningstjänst som är gratis och enkel för betalning av laddning genom ZAPTEC Portalen. Vi brukar rekommendera föreningar att ta ut en schablonavgift för varje medlem som har elbil och sedan göra en avräkning 1 gång om året, då blir det minimal administration för föreningen. Är man osäker på vilken storlek på den månatliga avgiften, kan man vänta ett tag och se hur medlemmarna laddar någon vecka och sen ta lite höjd beroende på föreningens ekonomi.

För bostadsrätts- och samägandeföreningar som vill automatisera betalningen av laddström för varje enskild boende, går det fint att kontakta ZAPTEC-samarbetspartner: Easypark, Charge365, Fortum och SmartCharge. Dessa samarbetspartner använder laddhistorik från ZAPTEC Portal kostnadsfritt. Samarbetspartner fastställer sina priser själva och erbjuder bostadsrätts- och samägandeföreningar enkla och automatiserade betalningstjänster för laddström.

Vi rekommenderar alltid kraftfulla lösningar.

Vi rekommenderar alltid kraftfulla lösningar. Oavsett om det är en privat villa ägare eller en stor fastighetsägare eller bostadsrättsförening så föreslår vi alltid lösningar som kan anpassa effekten mellan 1,4 till 22 kW och fas-balansera. Det möjliggör större dynamik i laddning och laststyrning samt optimerar elanvändningen.

Med fasbalansering behöver du inte hela vägen ha full kapacitet i början. Om en fastighetsägare endast har möjlighet till 17kW så med rätt laddstation kan det fungera för tex. 4-8 parkeringsplatser. Det är vanligt att bostadsrättsföreningar ringer och ingen har en elbil ännu eller kanske att det finns en el-hybrid och kanske en ren elbil beställd av en medlem i föreningen.

Då tycker vi att använd denna kapacitet tills fler har skaffat elbil och det i praktiken nästan slår i taket effektmässigt. Först då bör ni höja fastighetens elabonnemang. Om ni har effektabonnemang som många större fastigheter har, då är det bättre att begränsa på laddstationerna för att hålla nere effekttopparna och som inte alltid behövs. Och därmed sänker ni även kostnaderna för elen.

Hur fungerar det med bidraget ”Ladda Bilen” från Naturvårdsverket?

Privatpersoner söker efter installation av godkänd laddstation är utförd, ansökan går snabbt igenom om man är berättigad då den är automatiserad och ingen manuell hantering. Bostadsrättsföreningar ”BRF” och företag gör först en Ansökan om bidrag och sedan en Begäran om utbetalning. Ansök direkt ni börjar planera för laddboxar på era parkeringar. Detta kan ta tid för här är det manuell hantering. Sök fullt stöd och sedan begär du om utbetalning av den faktiska kostnaden efter elbilsladdare är installerade och driftsatta.

Ett urval av Installerade Laddstationer i Skåne.

Minellux kan nu med stolthet säga att vi är experter på Elbilsladdning.
Har snart varit i alla kommuner i Skåne och installerat laddare.

Tesla Laddare Installerad i Ystad

Tesla Laddstation installerad i Ystad

Tesla Wall Connector laddare från Tesla monterad hemma hos privatkunds villa på Källesjö i Ystad.

Elbilsladdare Laddare Laddstation monterad i Malmö

Elbilsladdare monterad i Malmö

Laddstation monterad i Malmö hemma hos privatkund i Malmö. Easee Home laddbox 22kw i Antracit färg på träpanel.

Laddare installerad Kattvik - Båstad

Laddbox Installerad i Kattvik

Laddstation installerad hos kunds bostad i Kattvik, Båstad. Home laddbox 22kw i Blå färg på vit puts.

EVBox Elvi Elbilsladdare - Alestad

EVBox Elvi Laddare monterad i Sjöbo

Laddstation från EVBox monterad hemma hos privatkunds villa i Alestad i Sjöbo Kommun.

Easee Home Laddare - Kristianstad

Laddare monterad i Kristianstad

Laddbox från Easee installerad i privat bostad i Linderöd i Kristianstad Kommun.

Laddstation uppsatt i Västra Karup

Laddstation uppsatt i Västra Karup

Laddare från Easee uppsatt mitt på Bjärehalvön. I kunds bostad i Västra Karup. Här en vit laddare på vit panel.

Easee Home Laddstation - Hörby

Elbilsladdare installerad i Hörby

Elbilsladdare monterad i Hörby hemma hos privatkunds villa i Hörby. Ease Home Laddbox 22kw i Antracit färg på träpanel & dold kabeldragning.

Laddstation Laddbox monterad i Båstad

Laddbox installerad i Båstad

Home Laddare från Easee installerad hemma hos kunds villa i Båstad.

0
Scroll to Top