Elbilsladdare – Laddbox till elbilar.

Vi hjälper er i djungeln av elbilsladdare. Idag finns många bra och smarta laddstationer från olika tillverkare. Vi har valt laddboxar som vi tycker är de bästa laddarna på marknaden.

Vilken laddbox ska du välja?

Man kan säga att det finns tre sorters laddstationer. Laddboxar för privata enfamiljshus typ villor, den andra typen är anpassad för Bostadsrätter, Företag och publika parkeringar och sist den tredje typen är snabbladdare som oftast hittas eller rättare sagt borde finnas utmed dom stora trafiklederna i alla fall för att kunna ladda snabbt vid längre körsträckor än vad bilen har kapacitet för.

Parkering hos Företag & Bostadsrätter

Laddning vid kommersiella byggnader och större parkeringar.

Just nu är ”Zaptec PRO” från Zaptec laddbox för Bostadsrättföreningar och företag som vi rekommenderar. Superenkel installation och fantastisk dynamisk fasbalansering inbyggd. Dessutom upparbetade system för betalning och drift. Där ligger konkurrenterna efter.

Ladda Hemma vid egna bostaden

Laddning hemma på parkeringen vid villan eller radhuset.

Easee Home Elbilsladdare - Antracit
Antracit Easee Home Laddstation

Easee Home

När det gäller att ladda hemma har Easee med sin ”Easee Home” för villor rensat marknaden, dom har stått utan konkurrens enligt oss på Minellux.

Tidigare var dom först med en liten laddbox på 22kW med smarta funktioner och att du kunde välja mellan olika färger som Tesla Röd och antracit.

Priset 7995 inkl. moms kunde ingen slå med likvärdiga specifikationer förrän nu.

Zaptec Go - Rock Grey - Front
Rock Grey Zaptec Go Laddbox

Zaptec Go

09.00 den 9 februari 2021 presenterade Zaptec sin nya hemmaladdare ”Zaptec Go” med ett grymt pris, stilren design som ingen annan.

Välj mellan 6 färger i skandinavisk färgpalett. Och dessutom är 22kW laddaren troligen minst i världen med jämförbara laddare.

Det otroliga priset 6999 inkl. moms slår Easee med tusen kr om ni har en jordfelsbrytare installerad där ni ska ha laddboxen. Men i 75% av fallen installerar vi direkt i fasadskåpet ute och där har man inte någon jordfelsbrytare normalt och då tillkommer ca500kr, så nu får vi se vad marknaden säger.

Det är ingen slump att båda tillverkarna finns i Norge som är per capita världens mest elbilstäta land.

Det är Norskt som gäller.

Vi har undersökt marknaden och försökt få fram andra tillverkare, och helst då Svenska alternativ.

Tyvärr faller de bort av olika anledningar, för krånglig installation eller osmarta.

Resultatet blir helt enkelt, för dyra installationer.
I jämförelse med Norrmännens system.

Vilken elbilsladdare ska du välja?

Man kan säga att det finns tre sorters laddstationer. Elbilsladdare hemma för privata enfamiljshus typ villor, den andra typen är anpassad för Bostadsrätter, Företag och publika parkeringar och sist den tredje typen är snabbladdare som oftast hittas eller rättare sagt borde finnas utmed dom stora trafiklederna iallafall för att kunna ladda snabbt vid längre körsträckor än vad bilen har kapacitet för.

Brf och Företag

Sitter du i styrelsen i en bostadsförening eller på  ett företag och ska ta fram ett förslag, är Zaptec Pro ett starkt alternativ.

Zaptecs elbilsladdare är väldigt lätt att installera. Har en smart och unik fasbalansering.

Fasbalanseringen gör att du inte behöver stora huvudsäkringar.
Och det gör att projekten blir kostnadseffektiva både för installationen och den fortsatta driften av anläggningen.

ZAPTEC LADDBOX MED RFID TAG

Betalningstjänst utan kostnad?

Sen kanske det viktigaste, färdig betalningstjänst som är gratis och enkel för betalning av laddning genom ZAPTEC Portalen. Vi brukar rekommendera föreningar att ta ut en schablonavgift för varje medlem som har elbil och sedan göra en avräkning 1 gång om året, då blir det minimal administration för föreningen. Är man osäker på vilken storlek på den månatliga avgiften, kan man vänta ett tag och se hur medlemmarna laddar någon vecka och sen ta lite höjd beroende på föreningens ekonomi.

För bostadsrätts- och samägandeföreningar som vill automatisera betalningen av laddström för varje enskild boende, går det fint att kontakta ZAPTEC-samarbetspartner: Easypark, Charge365, Fortum och SmartCharge. Dessa samarbetspartner använder laddhistorik från ZAPTEC Portal kostnadsfritt. Samarbetspartner fastställer sina priser själva och erbjuder bostadsrätts- och samägandeföreningar enkla och automatiserade betalningstjänster för laddström.

Kraftfulla lösningar.

Vi rekommenderar alltid kraftfulla lösningar. Oavsett om det är en privat villa ägare eller en stor fastighetsägare eller bostadsrättsförening så föreslår vi alltid lösningar som kan anpassa effekten mellan 1,4 till 22 kW och fas-balansera. Det möjliggör större dynamik i laddning och laststyrning samt optimerar elanvändningen.

Fasbalansering

Med fasbalansering behöver du inte hela vägen ha full kapacitet i början. Om en fastighetsägare endast har möjlighet till 17kW så med rätt laddstation kan det fungera för tex. 4-8 parkeringsplatser. Det är vanligt att bostadsrättsföreningar ringer och ingen har en elbil ännu eller kanske att det finns en el-hybrid och kanske en ren elbil beställd av en medlem i föreningen.

Slår i taket

Vi tycker att man kan använd denna kapacitet tills fler har skaffat elbil och det i praktiken nästan slår i taket effektmässigt. Först då bör ni höja fastighetens elabonnemang. Om ni har effektabonnemang som många större fastigheter har, då är det bättre att begränsa på laddstationerna för att hålla nere effekttopparna och som inte alltid behövs. Och därmed sänker ni även kostnaderna för elen.

Hur fungerar det med bidrag från Staten?

Grön Teknik Skattereduktion för Privatpersoner

Om du ska installera grön teknik kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material. Det gäller installationer som påbörjas och betalas från och med 1 januari 2021. Det fungerar på liknande sätt som med rot och rut. Du får avdraget direkt på fakturan från företaget som utför installationen (din utförare). Företaget begär sedan utbetalning från Skatteverket.

Skattereduktion för grön teknik ges för:

  • Installation av nätanslutet solcellssystem. Skattereduktion ges med 15 procent av kostnaden för arbete och material.
  • Installation av system för lagring av egenproducerad elenergi. Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.
  • Installation av laddningspunkt till elfordon. Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.

Läs mer om Grön Teknik avdraget.

Bostadsrättsföreningar ”BRF” och företag gör först en Ansökan om bidrag och sedan en Begäran om utbetalning. Ansök direkt ni börjar planera för laddboxar på era parkeringar. Detta kan ta tid för här är det manuell hantering. Sök fullt stöd och sedan begär du om utbetalning av den faktiska kostnaden efter elbilsladdare är installerade och driftsatta.

Läs mer om ”Ladda Bilen”

Ett urval av Installerade Laddstationer i Skåne.

Minellux kan nu med stolthet säga att vi är experter på Elbilsladdning.
Har snart varit i alla kommuner i Skåne och installerat laddare.

Elbilsladdare - ZapTec Charger PRO - Höör
ZapTec Logo

12st ZapCharger installerade i Höör

Tolv Laddboxar installerade på stolpar i Höör på ett företags parkering. Model Zap Charger Pro med 22kW kapacitet från Zaptec.

Tesla Laddare Installerad i Ystad
Tesla Logo

Tesla Laddstation installerad i Ystad

Tesla Wall Connector laddare från Tesla monterad hemma hos privatkunds villa på Källesjö i Ystad.

Easee Home Elbilsladdare Malmö
Easee Logo Vit

Laddbox monterad i Malmö

Laddstation monterad i Malmö hemma hos privatkund i Malmö. Easee Home laddbox 22kw i Antracit färg på träpanel.

Laddare installerad Kattvik - Båstad
Easee Logo Vit

Elbilsladdare uppsatt i Kattvik

Laddstation uppsatt hos kunds bostad i Kattvik, Båstad. Home laddbox 22kw i Blå färg på vit puts.

EVBox Elvi Elbilsladdare - Alestad
EVBox Logo Vit

EVBox Elvi Laddare monterad i Sjöbo

Laddstation från EVBox monterad hemma hos privatkunds villa i Alestad i Sjöbo Kommun.

Elbilsladdare Halo - Ystad
Charge Amps Logo

Charge Amps Halo monterad i Ystad

Laddbox Halo 3,7kW installerad hos privatkunds Garage vid Radhus i Ystad.

Easee Home 22kW Laddbox uppsatt i Västra Karup
Easee Logo Vit

Elbilsladdare Installerad i Västra Karup

Laddbox från installerad mitt på Bjärehalvön. I kunds bostad i Västra Karup. Här en vit laddare på vit panel.

Easee Home Laddare - Kristianstad
Easee Logo Vit

Laddbox installerad i Kristianstad

Laddbox från Easee installerad i privat bostad i Linderöd i Kristianstad Kommun.

Easee Home Laddstation - Hörby
Easee Logo Vit

Elbilsladdare installerad i Hörby

Laddbox monterad i Hörby hemma hos privatkunds villa i Hörby. Easee Home Laddbox 22kw i Antracit färg på träpanel & dold kabeldragning.

Elbilsladdare Easee Home - Sjöbo
Easee Logo Vit

Laddbox installerad i Sjöbo

Laddbox monterad i Sjöbo hemma hos privatkunds villa i Sjöbo. Easee Home Laddbox 22kw i Svart färg på Gul tegelvägg. Kabelförläggning med kabelskydd.

Volkswagen ID3 Laddare
Volkswagen Logo

Volkswagen Elbilsladdare monterad i Sjöbo

Volkswagen Laddstation monterad i Bjärsjölagård i Sjöbo Kommun hemma hos privatkunds villa.Volkswagens egna laddare monterad på vit plåt.

Laddstation Laddbox monterad i Båstad
Easee Logo Vit

Laddbox installerad i Båstad

Home Laddare från Easee installerad hemma hos kunds villa i Båstad.

Varukorg
Scroll to Top