Energimätning

– Få kontroll på energiförbrukningen.

Energimätning – Det finns ett stort utbud av energimätare.

Fast installerade elmätare i elcentral för mätning av hela anläggningen eller en bestämd förbrukare. Sen finns det mätare man kan montera på sin huvudmätare vid din inkommande el.

Finns möjlighet att installera separat mätning av alla grupper.

Energimätning

Här har vi några vanliga exempel på att få kontroll på energiförbrukningen genom att installera energimätare för energimätning.

Wiser energikoll icon

Wiser Energikoll ™ från Schneider Electric

Med smarta hem-systemet Wisers Energicenter får du detaljerad energikoll på vad som förbrukar el i hemmet och personlig energirådgivning.

Genom att du som hemägare får koll på vad i hemmet som förbrukar el har du möjlighet att aktivt göra energibesparande åtgärder och sänka kostnaderna.

För att göra det enkelt för dig har vi tagit fram ett kit som heter Wiser Energikoll™ som innehåller allt som behövs för att Wiser Energicenter ska aktiveras så att du ska kunna ta kontroll över hemmets elanvändning.

Abb elmätare eq-mätare

Kraven på en strategisk energistyrning för kommersiella fastigheter, som shoppingcenter, kontor, hotell och flygplatser, skärps kontinuerligt.

Elmätare i kommersiella byggnader anskaffas vanligen av fastighetsägaren och med hjälp av ett insamlingssystem läses informationen av automatiskt för anläggningen eller byggnaden.

På samma sätt som för privatägda fastigheter kan moderna lösningar för fördelningsmätning förbättra energieffektiviteten i kommersiella byggnader och generera avsevärda besparingar.

MID-godkännande underlättar kostnadsfördelning
MID-godkända mätare har fördelen av verifierad och certifierad mätnoggrannhet. Detta är viktigt om det uppkommer diskussion kring kostnadsfördelningen.

EQ-mätare kan enkelt användas för att fördela förbrukningskostnaderna mellan olika hyresgäster, till exempel butiker i shoppingcentra, företag i kontorshotell eller olika flygbolag och funktioner (t.ex. bagagehantering) på flygplatser.

Det faktum att många kommersiella fastigheter inte från början är utformade för fördelningsmätning utgör inget problem. EQ-mätare monteras enkelt där de behövs.

Obligatoriska energideklarationer inom EU kräver uppdelad förbrukning.

ISO 50001, LEED, BREEAM med flera
Oavsett vilket du satsar på är analys av energiförbrukning ett viktigt första steg, och med tiden också det bästa sättet att behålla den uppnådda nivån. EQ-mätare visar exakt elförbrukning.

Mätning av maximalt uttag
Mätning av högsta genomsnittliga effekt under
en viss tid ger ett värde för maximalt uttag. Det
används för att dimensionera en byggnads
elinstallation efter användningen.

Tibbers elmätare pulse för energimätning

Tibber har Pulse för att sen din totala förbrukning

Tibber är elbolaget som var en av de första att erbjuda rörligt elpris med deras Tim-avtal. Dom fokuserar på  att få kontroll över elanvändning timmer för timme genom Tibber-appen och smarta prylar som de tillhandahåller.

Pulse är en smart energimätare som läser av elförbrukningen från din elmätare upp till varannan sekund och skickar datan till Tibber-appen via WiFi.

Hur mäter man energiförbrukning?

Energiförbrukningen kan mätas genom att använda en energimätare eller kraftmätare.

Vad gör en energimätare?

En energimätare mäter och registrerar mängden elektrisk energi som förbrukas i ett hushåll eller en byggnad.

Hur kan man mäta elförbrukning hemma?

Du kan mäta elförbrukning hemma genom att använda en elmätare eller energimätare.

Hur mycket kostar en elmätare?

Det beror på olika faktorer såsom märke, modell och funktioner. Priserna kan variera mellan några hundralappar till flera tusen kronor.

Rulla till toppen