Smarta Hus

Smarta Hus eller Intelligenta hus
är en självklarhet för rätt många idag.


Vi har Smart Hus Funktioner med installation till fast pris.

Reco bagde sveriges bästa elektriker 2023

Dela gärna:

Control4 logo vit

Control4

Smart Hem

Plejd logo

Plejd

Smart Belysning

Knx partner logo

KNX

Smart Hem

Wiser logo vit

Wiser

Smart Hem

Smart things logo

Smart Things

Smart Hem

Goggle home logo

Google Home

Smart Hem

Futurehome logo

Futurehome

Smart Hem

Homey logo

Homey

Smart Hem

Wiser logo vit

Wiser

Wiser förenklar din vardag.

Wiser gör att du kan få ut det mesta av ditt hem med ökad bekvämlighet, energibesparing och säkerhet.

Wiser är ett lättanvänt smart hemsystem som låter dig styra lokalt eller på distans direkt i mobilen eller via röststyrning.
 


Vi är Wiser PartnerPlejd logo

Plejd

Plejd är ett system för smart belysning

Med Plejd får du enkelt smart belysning
i ditt hem eller i din verksamhet.

Med Plejd kan du skapa scenarion och schemalägga eller använda astrofunktion till din belysning.
Kan även röststyras via Google Home och styras med Plejds app naturligtvis.
 


Vi är Auktoriserade elektrikerKnx partner logo

KNX

KNX är en världsstandard. Det är logiskt och enkelt uppbyggt. Och bygger på i grunden på kommunikation via KNX-kabel mellan olika apparater. Belysning, Värmesystem och flera andra funktioner är KNX riktigt bra på.

Vi tycker dom grundläggande funktionerna i ett hus ska arbeta med teknik som alltid fungerar, det gör KNX.
 


Vi är KNX-certifieradeControl4 dealer logo

Control 4

Control4 är enligt oss världens bästa Smarta Hus lösning. Med Control4 kan man koppla ihop i stort sett alla dina tekniska apparater du har i ditt hem.

Styr givetvis KNX-installationer men är grym på att få in allt i en app Ljud Bild Larm Dörrar Pool Belysning….


Vi är Auktoriserad Återförsäljare


Vad är ett smart hus?

Denna enkla fråga har många olika svar, beroende på vem du frågar. 
Ett smart hus är utrustad med ett antal enheter eller apparater som automatiserar uppgifter som man själv kan styra.
Vissa apparater är fast installerade och inbyggda i ett hus så som värmesystemet och elsystemet etc. medan andra enheter kan vara en tvättmaskin, smart högtalare och troligen vanligast är en smart glödlampa som husägare kan styra med appar i sin mobiltelefon eller med röstkommandon via en röstassistent eller en tryckknapp fast installerat på på en vägg.

Vilket smarta hus system ska jag välja?

Vi brukar fråga vad du vill styra nu och i framtiden innan vi kan råda någon i en riktning.

99% hade blivit besvikna om det saknades.

På ett naturligt sätt höjer man sin ribban vad som är standard i vardagen. När du köper en bil så var det många år sedan man funderade om man skulle investera i elhissar till bilfönsterna, jag är övertygad att 99% hade blivit besvikna om det saknades idag, men för ett par decennier sedan var det ett lyxtillval för att öka komforten.

Smart brandvarnare

Vi kan rekommendera Google Nest Protect Brandvarnare som är en Smart brandvarnare som söker långsamt pyrande till snabba bränder. Sensorn med delat spektrum använder ljus av två våglängder för att upptäcka rök. Den talar om för dig om det är rök eller kolmonoxid.

Läs mer om Google Nest Protect

Hur fungerar ett smart hus?

Ett smart hus använder teknik för att automatisera och styra olika funktioner och system, inklusive belysning, uppvärmning, ventilation, säkerhet och underhållning, för att öka bekvämligheten, effektiviteten och säkerheten i hemmet. Tekniken som används kan inkludera sensorer, fjärrkontroller, smarta enheter och internetanslutning för att möjliggöra fjärrstyrning och automatisering av olika aspekter av huset.

Vilka tekniker kan man använda i ett smart hus?

Några tekniker som kan användas i ett smart hus inkluderar röststyrning, fjärrstyrning via mobilappar, sensorbaserad automation, Internet of Things (IoT)-enheter och energihanteringssystem.

Vilka påståenden stämmer in på ett smart hus?

Ett smart hus kan ha följande funktioner:u003cbru003eu003cbru003eAutomatiserade belysningssystem för energibesparing och bekvämlighet.u003cbru003eSäkerhetssystem som övervakar och larmar vid inbrott eller oönskad aktivitet.u003cbru003eRöststyrning för att kontrollera olika enheter och funktioner i huset.u003cbru003eAutomatisk temperaturstyrning för att optimera energiförbrukningen och komforten.u003cbru003eSmarta apparater och vitvaror som kan fjärrstyras och programmeras.u003cbru003eÖvervakningssystem för energiförbrukning och effektivitet.u003cbru003eIntegrerade ljud- och videosystem för underhållning och kommunikation.u003cbru003eAutomatisk bevattningssystem för trädgård eller växthus.u003cbru003eLåssystem med möjlighet till fjärråtkomst och digitala nycklar.u003cbru003eIntegration med smarta assistenter och mobila enheter för ökad användarvänlighet.u003cbru003eu003cbru003eDetta är några exempel på funktioner som kan finnas i ett smart hus.

Begär Offert

Våra offerter är kostnadsfria och ni binder er inte till något genom att begära en offert hos oss. Ibland tar det tid att få en offert men vi offererar så fort vi ges tillfälle och ni är alltid välkomna att kontakta oss vid funderingar. Maila till info@minellux.se

Auktoriserad Elinstallatör

Vi är ett elinstallationsföretag och är registrerade hos Elsäkerhetsverket och Torbjörn Mineur är vår Auktoriserade Elinstallatör som ansvarar för regelefterlevnad i vår verksamhet. Vi har ett egenkontrollprogram enligt lagkrav.

Gärna Kontrakt

Vi upprättar gärna kontrakt med våra kunder för dom som önskar, ibland kan en mail-konversation räcka med bifogade priser. Fast vid större projekt kan det för alla parter vara en fördel med ett skriftligt kontrakt. Länk till Hantverkarformuläret

Rulla till toppen
Delningsalternativ