Knx partner logo

KNX

KNX är ett Smart Hem du kan vara trygg med och som fungerar

Vi hjälper dig med installation till fast pris.

Minellux - reco badge 4 år i rad

KNX

KNX är ett kommunikationssystem som används över hela världen för att skapa smarta hem och kommersiella fastigheter. Vad är KNX, hur det fungerar och varför det är det bästa valet för byggnadsautomation.

Vad är KNX?

KNX är ett driftsäkert styrsystem som möjliggör fabrikatsoberoende produktval. Det är en öppen kommunikationsstandard (EN 50090, ISO/IEC 14543) för byggnadsautomation i kommersiella och bostadsfastigheter. KNX-enheter kan hantera belysning, persienner, gardiner, markiser, elektriskt öppningsbara fönster, ventilation, klimatsystem, säkerhetssystem, energimätning, energioptimering, audio/video, vitvaror, larmövervakning, driftbild m.m.

Hur fungerar KNX?

KNX-systemet är uppbyggt av tre olika delar:

  1. Systemkomponenter: Dessa är enheter som bygger upp grundstommen i ett KNX-system, t.ex. spänningsförsörjning, linjekopplare och busskabel.
  2. Sensorer: Dessa enheter tar emot fysiska fenomen, händelser och signaler och omvandlar dem till KNX-kommunikation som skickas i busskabeln till en eller flera mottagare/aktorer.
  3. Aktorer: Dessa KNX-produkter tar emot styrsignaler via busskabeln och utför de funktioner som sensorerna har påkallat.

Fördelar med KNX system

KNX har flera fördelar jämfört med andra smarta hem-lösningar:

  1. Öppen och leverantörsoberoende standard: Detta innebär att produkter från olika leverantörer kan fungera tillsammans och kommunicera med samma språk.
  2. Stor flexibilitet och enkel installation: Det är enkelt att utöka installationen och komplettera med funktioner i framtiden.
  3. Hög driftsäkerhet: KNX är känt för sin tillförlitlighet och långa livslängd.
  4. Energieffektiva funktioner: KNX gör det möjligt att styra energiförbrukningen på ett effektivt sätt.
  5. Komfortfunktioner: Med KNX kan du skapa belysningsscenarier, automatikfunktioner för solavskärmning, värme och ventilation m.m.

KNX i Skåne

I Skåne finns det många erfarna KNX-partners som kan hjälpa till att installera och programmera KNX-system. De kan också erbjuda råd och vägledning om vilka produkter som bäst passar dina behov.

KNX produkter

Det finns över 500 olika tillverkare av KNX-produkter och 8000 produkter att välja mellan, vilket innebär att du kan skräddarsy ditt KNX-system efter dina specifika behov och preferenser.

Att välja rätt KNX produkt

När du väljer KNX-produkter är det viktigt att tänka på vilka funktioner du vill ha i ditt smarta hem eller kommersiella fastighet. Du bör också överväga vilka tillverkare du föredrar och vilka produkter de erbjuder.

Programmering och installation av KNX

För att programmera och installera ett KNX-system behöver du en PC-programvara kallad ETS. Detta är en standardiserad mjukvara som används för att konfigurera alla KNX-produkter.

Säkerhet med KNX

KNX-systemet är mycket säkert. Varje enskild produkt i systemet innehåller endast sin egen konfiguration, men projektfilen innehåller alla produkternas konfigurationer och utgör en värdehandling som ska sparas på ett tryggt och säkert sätt.

Slutsats

KNX är ett pålitligt och flexibelt styrsystem för smarta hem och kommersiella fastigheter. Med över 500 olika tillverkare att välja mellan, kan du skräddarsy ditt KNX-system för att passa dina specifika behov och preferenser. Oavsett om du bor i Skåne eller någon annanstans i världen, är KNX det bästa valet för byggnadsautomation.

Beställ en KNX installation

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till dig, oftas samma dag eller dagen därpå.
Du binder dig inte för något genom att fylla i en beställning.

Namn
E-post
Telefon
Beskriv var du vill ha din laddare
Adress
Tack din bokning har skickat till oss!
Det har blivit något fel.Prova att fylla i igen.

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta vår kundtjänst.
Vi är glada att kunna hjälpa dig! 0272 10 78 78 / info@minellux.se

Letar du efter en annan typ av smart hus system?
Gå till vår Huvudsidan för smarta hus
eller ändvänd menyn överst på sidan.

Rulla till toppen