DEFA Power minskar inte laddkraften på varma dagar

Defa power laddning
Defa power minskar inte laddkraften på varma dagar 2


Det är en allmän missuppfattning att alla laddstationer kan leverera den utlovade effekten. Men sanningen är att många laddboxar reducerar sin effekt när de blir överhettade, vilket kan hända på varma dagar. DEFA Power är ett undantag till detta. Den här artikeln kommer att ge dig mer förståelse för varför DEFA Power inte minskar sin laddkraft på varma dagar och hur det påverkar elbilsägare.

Varför minskar laddstationer sin effekt?

Enligt Bård Vestgård, DEFA:s överingenjör, skapas värme inne i en laddbox när den är i drift. Dessutom kan laddboxen värmas upp från utsidan, som till exempel av solvärme. När en laddstation blir mycket varm och riskerar överhettning, reducerar den automatiskt sin laddkraft. Detta fenomen kallas ”derating”.

Hör Defas Chief Engineer Bård Vestgård berätta om skillnaden mellan DEFA Power och andra laddboxar på marknaden.

Hur skiljer sig DEFA Power från andra laddstationer på marknaden?

DEFA Power är en av få laddboxar på marknaden som inte reducerar sin laddkraft på varma dagar. Men varför gör den inte det? Det beror på dess unika konstruktion.

”Majoriteten av laddboxarna på marknaden är helt inkapslade med hjälp av flera lager plast. Det blir precis som att värma upp en termos på insidan, och det är naturligtvis inte bra. DEFA Power har bara ett enda lager plast kring sig, och utformningen gör att nästan ingen värme utvecklas i boxen.” – Bård Vestgård, DEFA:s överingenjör

DEFA Power: En unik konstruktion

DEFA Power är utrustad med en aluminiumplatta som är i direkt kontakt med den heta kopparen på insidan av laddboxen. Detta möjliggör en effektiv värmeöverföring – värmen kan transporteras inifrån och spridas över aluminiumplattan. Dessutom är väggfästet som laddaren är monterad på full av öppningar. Det ser ut som en schweizerost, vilket gör att värme kan ta sig ut. Dessutom tål DEFA Powers elektronikkomponenter höga temperaturer.

Avancerad matematik bakom DEFA Power

Utformningen av DEFA Power är inte ett resultat av en slump. Istället ligger det avancerad matematik bakom designen.

”Vi har gjort väldigt detaljerade analyser och utgått från avancerad matematik när vi har utformat DEFA Power för att den alltid ska leverera utan effektförlust: vi har inte bara valt robust teknik utan också placerat de olika komponenterna på exakt rätt ställen.” – Bård Vestgård, DEFA:s överingenjör

Hur påverkar ”derating” elbilsägare?

När laddkraften minskas, tar det längre tid att ladda en bil fullt ut. Om laddeffekten till exempel sänks från 16 A till 6 A, tar det mer än dubbelt så lång tid att ladda bilen. Detta kan påverka din planering, till exempel om du planerar att hämta barnen på förskolan eller åka till sommarstugan. Du förväntar dig att laddstationen ska ladda på maximal effekt, även när det är varmt ute. Om bilen inte laddar som planerat kan det få konsekvenser. I värsta fall kan deratingen innebära att bilen inte laddas alls.

DEFA Power: En lösning för elbilsägare

Med DEFA Power behöver du inte oroa dig för att din bil inte laddas fullt ut på varma dagar. Tack vare dess unika konstruktion och robusta teknik kan den leverera maximal effekt, oavsett temperatur. Så om du är en elbilsägare som letar efter en tillförlitlig laddlösning, är DEFA Power ett bra val.

Mer information

Sammanfattning

DEFA Power är en laddbox som inte minskar sin laddkraft på varma dagar. Detta beror på dess unika konstruktion och robusta teknik. Med DEFA Power kan du vara säker på att din bil alltid laddas fullt ut, oavsett temperaturen. Så om du är en elbilsägare som letar efter en tillförlitlig laddlösning, är DEFA Power ett bra val.

Lämna en kommentar

Rulla till toppen