Wallbox integreras med Tibber

Wallbox integreras med tibber

Wallbox och Tibber, gått samman för att erbjuda en integrerad lösning för elbilsladdning. Genom denna integration kan elbilsägare i Sverige dra nytta av billigare och mer effektiva laddningsalternativ

En gemensam vision för elbilsladdning

Wallbox, en global aktör inom laddnings- och energihantering för elfordon, och Tibber, det smarta elbolaget, har gått samman för att erbjuda en lösning för elbilsladdning. Genom detta partnerskap kan elbilsägare som använder en Wallbox AC-laddare dra nytta av Tibbers smartladdningsfunktion i deras app.


”Vi är glada över att samarbeta med Tibber för att kombinera våra intelligenta EV-laddare med deras Tibber-app och erbjuda våra kunder möjligheten att spara pengar på sina energikostnader, samtidigt som de lever mer hållbart”, säger Robin Palmgren, Country Manager för Sverige och Norge på Wallbox.


Detta samarbete är en del av båda företagens gemensamma vision att påskynda övergången till e-mobilitet runt om i världen. Tibber, med över 500 000 kunder i Sverige, Tyskland, Norge och Nederländerna, är en idealisk partner för Wallbox i denna strävan.

Optimerad laddning för maximal kostnadsbesparing

Enligt data från Wallbox står bilar i genomsnitt parkerade 96 procent av sin livstid. Denna outnyttjade tid gör dem idealiska för att dra nytta av variationerna i elpriset och ladda när elen är billigast. Genom kombinationen av Wallbox intelligenta hårdvara och Tibbers smarta styrning blir det enkelt för elbilsägare att spara pengar samtidigt som de bidrar till en ökad användning av förnybar energi i systemet.


En av Tibbers mest populära funktioner bland deras kunder är smartladdning. Fyra av fem elbilsägare som använder Tibber-appen aktiverar regelbundet denna funktion. Genom att helt enkelt ställa in önskad avresetid i appen laddas bilen till det lägsta möjliga priset, automatiskt.


”Den nya integrationen med Wallbox utökar valmöjligheterna för våra elbilskunder när de köper en ny laddbox och ger dem även tillgång till ett globalt varumärke med säkra produkter och riktigt snygg design”, säger Filip Bertland, Sverigechef på Tibber.


Det är tydligt att denna integration mellan Wallbox och Tibber möjliggör en optimerad laddningsupplevelse för elbilsägare. Inte bara kan de spara pengar genom att ladda vid de mest förmånliga tidpunkterna, utan de kan också dra nytta av Wallbox pålitliga och attraktiva produkter.

Ökad tillgänglighet och användarvänlighet

Från och med den 4 juli kommer elbilsägare att kunna integrera sina Wallbox-laddare med Tibber-appen och dra nytta av smartladdningsfunktionen. Denna utökade tillgänglighet underlättar för elbilsägare att få tillgång till kvalitetsprodukter och samtidigt dra nytta av Tibbers innovativa lösningar.


För mer information och produkttester kan du kontakta:

Björn Dahlgren, Northern Link PR för Wallbox
+46 76 160 37 60
bjorn@nlpr.se

Presskontakt hos Tibber:
Filip Bertland, Tibber Sverige
filip@tibber.com

Sammanfattning – Wallbox integreras med Tibber

Wallbox och Tibber har gått samman för att erbjuda en integrerad lösning för elbilsladdning som kommer underlätta elbilsägare att ladda sina fordon. Genom att kombinera Wallbox intelligenta EV-laddare med Tibbers smarta styrning kan elbilsägare dra nytta av billigare och mer effektiva laddningsalternativ. Denna integration möjliggör också en ökad användarvänlighet och tillgänglighet för elbilsägare. Med denna lösning tar Wallbox och Tibber ett stort steg framåt för att påskynda övergången till e-mobilitet och göra elbilsladdning mer tillgänglig och kostnadseffektiv för alla.

Rulla till toppen