Easee lanserar ny laddbox – Easee Charge Lite

Easee Charge Lite är det senaste tillskottet i Easees laddbox-serie. Den nya laddboxen är den första produkten som lanseras efter det tidigare försäljningsförbudet som infördes av svenska Elsäkerhetsverket för två av Easees tidigare laddboxar.

Easee och Elsäkerhetsverket

Under det tidigare året blev försäljningen av Easees laddboxar Easee Home och Easee Charge förbjudna av Elsäkerhetsverket på grund av tekniska brister. Denna olyckliga utveckling ledde till att företaget var tvungen att ta fram en åtgärdsplan och underkasta sig en noggrann granskning av myndigheterna. Under tiden meddelade Easee att de var tvungna att varsla flera anställda om uppsägning.

Trots dessa utmaningar har Easee visat stor motståndskraft och beslutsamhet att hålla sina produkter på marknaden. De har till och med meddelat att de kommer att lansera nya laddboxar, och nu är de här för att visa upp den första av dessa nya produkter Easee Charge Lite.

En titt på Easee Charge Lite

Easee Charge Lite är den första i en serie av nya produkter som ska släppas av Easee. Denna nya laddbox erbjuder en maximal laddningseffekt på 11 kW med trefas och 7,4 kW med enfas. Dessutom har den blåtand, vilket gör det möjligt för bilägare att hantera laddningen utan internetanslutning.

Easee har också tagit steget att lansera Charge Lite med ett krav på externt jordfelsskydd av typ A. Detta är ett proaktivt steg för att snabbt få ut en godkänd och säljbar produkt på marknaden. Dessutom är det en indikation på att företaget är fast beslutet att uppfylla de krav som Elsäkerhetsverket ställer.

Säkerhet och Testning

Enligt Easee uppfyller Charge Lite alla krav som Elsäkerhetsverket ställer och har testats i ett halvår hos det erkända testhuset TÜV Rheinland. Denna noggranna testning ger laddboxen en solid säkerhetsgrund och bevisar att den tekniska lösningen är tillförlitlig.

Notera att inte bara har Charge Lite testats noggrant, utan också att Easee har pågående testprogram med TÜV Rheinland för att få de godkännanden som krävs för att lansera produkter utan kravet på externt jordfelsskydd.

Målet med Easee Charge Lite

Med Charge Lite siktar Easee på att erbjuda en kostnadseffektiv och framtidssäker laddbox med alla viktiga funktioner för hushåll med en till två elbilar. Enligt Caroline Vorpenes, produktchef på Easee, visar deras data att väldigt få elbilsägare laddar med mer än 11 kW hemma. Därför är Charge Lite en perfekt lösning för de flesta elbilsägare.

Framtida Produkter

Men det slutar inte med Charge Lite. Easee planerar att lansera två större syskon till den nya laddboxen i framtiden, Charge Core och Charge Max. Dessa nya produkter kommer att erbjuda högre effekt och mer funktionalitet.

Charge Core, som har en maximal laddningseffekt på 22 kW, är perfekt för hushåll som vill ha en kraftfull hemmaladdare. Å andra sidan delar Charge Max samma produktegenskaper med Core, men kommer också att vara MID-certifierad.

Easee planerar att lansera Charge Core under fjärde kvartalet 2023, och Charge Max under första kvartalet 2024.

Låter inte utmaningar stå i vägen

Easee har visat att de inte låter utmaningar stå i vägen för deras framgång. Trots tekniska utmaningar och försäljningsförbud har de fortsatt att innovera och förbättra sina produkter. Med lanseringen av den nya laddboxen, Easee Charge Lite, tar de ett stort steg framåt i sin strävan att erbjuda elbilsägare effektiva och tillförlitliga laddlösningar.

Med ytterligare produkter på väg, ser framtiden ljus ut för Easee och deras kunder. Vi ser fram emot att se vad de kommer att erbjuda härnäst. Läs även Easees lanseringsartikel.

Lämna en kommentar

Rulla till toppen